TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. június 14., szerda

Krumpli, tojás, kolbász avagy Nagy a rakás

Nem tudom mi van velem, talán elvonási tünetek, vagy mi, de mostanában ilyesmi mannák jutnak eszembe. Semmi extra, semmi modern, semmi újra gondolt, semmi nagyvilági... csal a klasszikus.
Igaz ezeket sem bírom már, úgy elkészíteni...
Most például a kolbász maradt ki a rakott krumpliból, de a húst próbáltam kolbászosra ízesíteni  😄 és még egy ici-pici szerecsendiót is csempésztem bele, mert egyszer hallottam, olvastam, vagy csak ott volt mellettem egy olyan kolbász recept amiben volt 👌
















RAKOTT KRUMPLI, DARÁLT HÚSSAL 
Hozzávalók:
1 kg burgonya
50 dkg darált sertéshús
10 dkg kenyérszalonna
6 db tojás
1 nagy p. tejföl (450 g)
2 ger. fokhagyma
5 dkg reszelt sajt, most épp Gouda
kömény
szerecsendió
chili pehely
zsemlemorzsa
A burgonyát héjában megfőzzük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és elkezdjük a pirítását, amikor félig már pirult hozzáadjuk darált húst, sózzuk, köménnyel, egy ici-pici szerecsendióval és ízlés szerint chili pehellyel ízesítjük. Elkeverjük, meghintjük fűszerpaprikával, majd vízzel felöntve, puhára pároljuk, az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, illetve a végén teljesen elfőzzük a levét. A tűzről levéve, belekavarunk 3 evőkanál tejfölt.
Közben a tojásokat is megfőzzük.
Egy kis tepsik kizsírozunk, vékonyan meghintjük zsemlemorzsával (ez akár el is maradhat, ki-hogy szokta meg) majd szépen belekarikázzuk a burgonya felét, erre pedig 3 tojást karikázunk. Most következik a húsos rész, majd megint tojás, és burgonya. 
A maradék tejfölbe belekeverünk 2 evőkanál étolajat, kicsit megsózzuk és szépen beborítjuk vele a burgonyánk tetejét, majd reszelt sajtot szórunk rá.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 40 perc alatt, összesütjük, megpirítjuk.
Mint minden hasonló rakottas, kissé kihűlten, könnyebb  szeletelése.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése