TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2012. július 6., péntek

A tök háromszor

Egyébként a tökről, a legjobb dolog amit el lehet mondani az az, hogy kiemelkedően magas a rostanyag  tartalma és biológiailag tiszta víz található benne.
Cukorbetegeknek ajánlott a nyers tök fogyasztása, mert a tökben lévő só és szerves nátrium a vérbe felszívódik és csökkenti a vércukorszintet.
 A népi gyógyászat kimerültségre, gyermekkori nyugtalanságra, az emésztés javítására, de még napszúrás esetén is használja.

A tökmagliszt nagy mennyiségű E-vitamintartalma miatt is jelentős, ami segít kivédeni az érfal betegségeit, a szív- és az agyműködésre is jótékonyan hat, valamint rendszeresen fogyasztva a meddőségi tüneteket is javíthatja mind a férfiak, mind a nők esetében.














PÁRIZSI TÖK, ZÖLDBEN
Hozzávalók:
60 dkg zsenge főzőtök
2 db tojás
1 dl tej
5 dkg tökmagliszt
2 tk. ecetes torma
2-3 dkg tökmag
liszt
A tököt nem túl vastag szeletekre daraboljuk és besózzuk, 30 percig állni hagyjuk, hogy egy kicsit kinedvezzen és egy picikét puhuljon. A tojásokat elhabarjuk a tejjel, majd hozzáadjuk a tökmaglisztet és a tormát, megsózzuk. A tökmagot éles késsel felaprítjuk és a masszához keverjük. A tökdarabkákat jól leitatjuk, leszárítjuk és sima lisztbe forgatjuk őket, ezután pedig a tökmaglisztes masszába mártva forró olajban, de lassan kisütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése